Onze zaak
IJssalon ijs & zo is gevestigd aan het Sluisplein 4 in Leidschendam-Voorburg. Het pand waar we gevestigd zijn is een gemeentelijk monument. Een lang gekoesterde droom om in dit pand een ijssalon te vestigen kon verwezenlijkt worden toen Paco Tapijtshop zich op een andere locatie vestigde. Lees hier meer over de geschiedenis van ons pand.
Het pand is in 2014 volledig gestript en in eigen regie opgebouwd tot een in frisse kleuren uitgevoerde ijssalon met een Italiaanse uitstraling. Het ijs wordt gepresenteerd in twee moderne Italiaanse schepijsvitrines.
De zaak telt binnen 24 zitplaatsen, waar je rustig je ijsje, coupe, kopje koffie met gebak of een andere lekkernij kan nuttigen. Er is airconditioning zodat je met warme dagen na een intensieve fietstocht lekker van binnen (ijsje) en van buiten (airco) af kunt koelen.
Op onze stamtafel tref je elke dag het laatste nieuws aan maar is er ook ander leesmateriaal. Verder beschikken wij natuurlijk over gratis WIFI en een modern en fris dames- en herentoilet.
Buiten beschikt ijs & zo over een ruim terras met 50 zitplaatsen met grote parasols aan de sluis waar het met mooi weer een komen en gaan is van beroeps- en plezier vaartuigen.
ijs & zo is zeven dagen per week geopend. Dus na het dineren in een van de talrijke restaurants rondom de sluis en Damplein kun je bij ons terecht voor een heerlijk schepijsje een luxe ijs-coupe met of zonder een Cappuccino, Latte, Lungo, Espresso of Frappuchilly.
Goede hygiëne vinden we erg belangrijk, want we werken dagelijks met verse en bederfelijke waar. Aangezien de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit dit maar zelden controleert doen wij aan zelfregulering. Wij hebben de Houwers groep hiervoor gecontracteerd, zij controleren twee keer per jaar onaangekondigd de ijssalon op het naleven van goede hygiëne voorschriften.
Ons team
Ons jonge team van gemotiveerde medewerkers wordt dagelijks geleid door Thomas van Zaanen. Thomas heeft ervaring opgedaan bij diverse horeca gelegenheden in de regio en heeft deze uitdaging met beide handen aangegrepen om zijn horeca passie verder zelfstandig in de praktijk te kunnen brengen.
Ons team staat voor enthousiasme, vriendelijkheid en is erg gericht op het leveren van een professionele service aan onze gasten. Onze koffie, ijs en lekkernijen zijn allen van de hoogste kwaliteit zo ook onze medewerkers welke hun stage hebben gevolgd bij diverse bekende ijssalons, onze medewerkers hebben tevens een training gevolgd bij illy.
Daarnaast is Thomas een gekwalificeerd en gediplomeerd ijsbereider opgeleid door het ijscentrum in Wageningen.
Onze ijsmakerij
Onze ijsmakerij staat voor kwaliteit, dat is voor ons het enige wat telt in het bereiden van ons ambachtelijk ijs. We bereiden roomijs en sorbetijs in wel meer dan 40 verschillende smaken, daarnaast bereiden we een assortiment aan ijstaarten die indien gewenst ook op maat kunnen worden gemaakt.
Onze ijsmakerij is een open ijskeuken zo kunnen onze gasten dagelijks de ijsbereiding zelf aanschouwen. De apparatuur is natuurlijk van Italiaanse makelij en bestaat uit een 120 liter pasteuriseer ketel waar onze basis-mix in wordt gemaakt en een ijsmachine die in een batch wel 18 liter ambachtelijk ijs kan produceren. In onze ijsmakerij produceren wij zelf het ijs en er wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Het ijs wordt geproduceerd onder uiterst hygiënische omstandigheden en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Alle bedrijven die levensmiddelen produceren, bewerken, transporten en/of opslaan zijn verplicht een HACCP-systeem in te voeren en te onderhouden. De HACCP-norm staat voor het onderkennen en beheersen van voedselveiligheidsrisico’s bij productie, opslag en verkoop van levensmiddelen in de breedste zin van het woord.
ijs & zo is HACCP gecertificeerd door de Houwers Groep volgens deze wereldwijd erkende norm. Zo worden er twee maal per jaar monsters van onze producten genomen voor microbiologisch onderzoek naar kiemgetallen en micro-organismen.
Onze basismix van roomijs bestaat uit verse melk, verse slagroom, verschillende soorten suikers en bindmiddel. Deze mix wordt gepasteuriseerd naar 80⁰ Celsius, waarna het weer wordt terug gekoeld naar 4⁰ Celsius, vervolgens ondergaat onze mix een rijpingstijd van minimaal 12 uur.
Het sorbetijs is gebaseerd op de meest smaakvolle vruchten en water. Hier wordt geen melk aan toegevoegd. Dit ijs is zeer geschikt voor mensen/kinderen die een melk allergie hebben. Dit ijs is veel frisser in de mond en zeker lekker op warmere dagen.